Διαδικασίες για άδειες εκπαιδευτικών

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω των πάσης φύσεως αδειών, σας παρακαλούμε να εφαρμοστούν πιστά όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

 

1) άδειες πλην των αναρρωτικών»

  1. Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνουν έγκαιρα με αίτηση τους τον Διευθυντή/ντρια της Σχολικής μονάδας που υπηρετούν.
  2. Τα δικαιολογητικά όλων των αδειών αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνση μας (βλ.https://dipe-new.kil.sch.gr/?cat=32).
  3. Αμέσως μετά την σχετική αίτηση οι Διευθυντές/ντριες υποβάλουν την άδεια στο myschool

 

 

2) « Αναρρωτική άδεια πέραν των οκτώ (8) ημερών κατ` έτος»

Οι πρωτότυπες ιατρικές γνωματεύσεις με σχετική αίτηση αναρρωτικής υποβάλλονται στην Δ/νση Εκπαίδευσης Κιλκίς για να διαβιβαστούν στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

 

3) « Αναρρωτική άδεια πέραν των οκτώ (8) ημερών κατ` έτος που έχουν εκδοθεί στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης»

  1. Οι πρωτότυπες ιατρικές γνωματεύσεις υποβάλλονται στην υγειονομική επιτροπή Θεσσαλονίκης (βλ. οδηγίες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=167&docid=1256)
  2. Αντίγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης μαζί με την σχετική αίτηση αναρρωτικής του εκπαιδευτικού υποβάλλονται στον Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας που υπηρετεί καθώς και στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κιλκίς το συντομότερο δυνατόν.

 

4) «Επίδομα παραμεθορίου»

Αναρρωτικές άδειες με ιατρικές γνωματεύσει από ιδιώτες γιατρούς πέραν της έκτης (6η ) μέρας κατ έτος υπόκεινται σε περικοπή επιδόματος παραμεθορίου.

 

Παρακαλούνται οι διευθυντές και προϊστάμενοι των μονάδων να ενημερώσουν ενυπόγραφα όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής τους μονάδας.